Основни подаци о мени

Моја слика
Sve fotografije i tekstovi na blogu su autorski i ukoliko želite da ih pozajmite, molim da me prvo kontaktirate. Za sve ostale sugestije i pitanja, slobodno mi pišite na marinakatanic@gmail.com

понедељак, 16. децембар 2013.

Dan kada sam okačila abaju o klin

Pre nedelju dana... 

"Polako curi poslednja nedelja mog boravka u Saudijskoj Arabiji.
Posle godinu i po dana, red je da očistim prašinu sa kofera, spakujem se i vratim u Evropu.


Čudno je to što do pre nedelju dana uopšte nisam imala osećaj da odlazimo jer još uvek nismo znali tačan datum odlaska. Kupljena karta je sada više nego jasan znak da treba da zasučem rukave i krenem sa pakovanjem. Selidbe su mi same po sebi stresne a specijalno u ovom trenutku kada treba spakovati život od godinu i po dana u bukvalno četiri kofera.

Vreme se naglo promenilo, prvo posle poplave i sada, posle jucerašnjeg vetra. Radnici u kampu nose vunene kape i džempere a ja pakujem svoju letnju garderobu. Sva sreća pa imam ljubičasti kaput koji mi je ostao od prošle posete Beogradu u novembru. 

Sećam se kada sam došla u Arabiju, taj odlazak je delovao tako daleko. No, kao i uvek, u životu vreme leti kad ne razmišljamo puno...
Kako bih u kratkim crtama opisala moj život u Saudiskoj Arabiji?
Pre svega interesantan, avanturistički, izazovan, osunčan, spor, strpljiv i ponekad naporan.
Šta sam sve naučila?
Da (ako je to ikako moguće), budem još više strpljiva, da uživam u malim stvarima, da se nerviram (mada je to bilo neizbežno gde god da sam se nalazila). Ono zbog čega mi je posebno drago jeste da sam imala priliku da čujem različite životne priče i vidim kako ljudi žive u ovoj zatvorenoj zemlji. Sve to me ja navelo da još više cenim i poštujem ono što imam kod kuće". 

Danas...

Sada već uveliko gazim poslednje sate boravka u Arabiji. Sve je skoro pa spremno za povratak. Osećanja su pomešana. Srećna sam što se vraćam kući, ali isto tako imam neki čudan osećaj, jer, koliko god da to zvuči suludo, ostavljam jedan lep deo života za sobom. Pre nego što i zvanično okačim abaju o klin, valjalo bi preostalo vreme iskoristiti kraj bazena i još jednom uživati u oštrom decembarskom suncu. 

6 коментара: