Основни подаци о мени

Моја слика
Sve fotografije i tekstovi na blogu su autorski i ukoliko želite da ih pozajmite, molim da me prvo kontaktirate. Za sve ostale sugestije i pitanja, slobodno mi pišite na marinakatanic@gmail.com

недеља, 7. јул 2013.

Onaj osećaj kad voziš kola

Prelistavala sam slike i naišla na nepravedno zapostavljene fotografije sa izleta u pustinji
Sećam se da su nam ta dva dana svi bili na usluzi i trudili se da nam ugode i da nam vreme koje smo proveli daleko od gradske sredine ostane u nezaboravnom pamćenju. 

Osim fudbala i ispijanja čaja, jedna od glavnih atrakcija u pustinji je i vožnja automobila. Ova disciplina popularna je kako među decom tako i među odraslima. Ubrzo sam se uverila da deca ne starija od 13 godina suvereno vladaju ovim terenom. Rešila sam da se i ja malo "dokažem".



Prethodno sam stavila maramu na glavu jer vetar nemilosrdno šiba. Nekakva crvena cirada umesto krova može koliko-toliko da nas zaštiti, ali ja i dalje mogu da čujem fijuk vetra koji prolazi kroz uši. Menjam brzine... Stiskam gas! Iako je auto maleni, brzina koja se neprimetno pojavila onog trenutka kada sam stisla papučicu za gas me je poprilično iznenadila. Pustinjske brazde preko kojih prelećemo upozoravaju da ću možda ispasti iz svog sedišta. Srećom, vezala sam se na vreme. Ujedno, čvrsto stiskam volan.



.... Tad mi je sinula ona misao koja mi je priznajem, oduvek bila bezveze... Kao... Onaj osećaj kad voziš kola pa ti vetar daje osećaj slobode. Ma, da! E, odjednom je sve to postalo tačno. Čudim se sama sebi kako iz ovog ugla vožnja kola poprima sasvim drugačiji osećaj. Specijalno ako se voziš negde kilometrima daleko od prvog grada, okružen samo peskom i tek tamo u daljini naziru se obrisi šatora u kojem treba da provedeš noć. 

I tako smo vozeći se, odjezdili ka suncu koje je zalazilo pred nama. Šalim se, nismo. To bi već bilo previše. 





5 коментара:

  1. Jel se zabrana voznje odnosi samo na saudiske zene ili...? Slusala sam na vijestima da od skoro smiju da voze bicikl jel da? Odlican post! Fotografije kao sa nekog filmskog seta :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I na mene isto :) Zene ne voze kola. Mada je dozvoljeno u pustinji i u unutrasnjosti, daleko od puta... Cula sam price da kao zenama nije zabranjeno da voze, i mnoge su naucile da voze, ali niko nece da im izda vozacku dozvolu. Nije sija, nego vrat! A to za bicikl je smesno, ko je lud da vozi bajs na 50 stepeni, plus jos nema staza za bicikle...

      Избриши
    2. 50 stepeni i u dugoj haljini! Divno iskustvo ti je Saudijska Arabija! I nama s' stobom :-)

      Избриши
  2. Анониман12:07 AM

    Lakše je nositi haljinu na tolikoj vrućini nego bilo šta drugo od odjeće..

    ОдговориИзбриши